søndag 8. november 2009

Strikk i farger - grønt er skjønt

Grønt kan være så mangt

Grønt er en av de fargene jeg har strikket desidert mest i. Jeg fant både det ene og det andre i skuffer og skap da jeg begynte å lete, så dette innlegget blir langt. Jeg fant fire skjerf, en hals, to vottepar, pulsvarmere, tre luer og to gensere. Grønt kan være så mangt, grønt finnes i mange nyanser: Grønt er skjønt og håpet er lysegrønt. Jeg er mest glad i den syrlige eplegrønne, men lindegrønt har jeg også brukt litt av.

Grønne luer

Luer til ungene og meg selv. Fra venstre: Ribbestrikket lue i 5-tråds lamull er perfekt for småen til barnehagebruk. Heklelua er i Raumas Vamsegarn, den skal bli julegave, men jeg sier ikke til hvem. Vottene er gamle, strikket i Finullgarn, de var blitt så slitt at jeg måtte strikke ny hånd til dem, hånda er plommefarget. Lua til høyre er strikket i hullmønster i Drops Alpakka. Og til slutt pulsvarmerne som er helt enkle, men varme i Tynn alpakka.

Hals og votter

Hals og votter til mannen. Halsen er i restegarn, strikket for mange år siden. Vottene er i tre-tråds Raumagarn, egentlig litt for tykt garn for selbuvotter. Jeg fant tre votter. Jeg strikket nemlig først to, en til hver hånd, men så mista han den ene, og jeg strikket en ny, men da dukket den mista votten opp igjen!

Grønne gensere

Et par gensere har jeg også strikket meg i grønt. Den gule og grønne er kun for hagebruk, den hullmønstrete ble til under strikke-OL for noen år siden. Ermene er i Alpakka fra drops, bolen i to-tråds Sjølingstadgarn. Hekleskjerfet er 9-åringen sitt, det syns ikke på bildet, men det må repareres.

Og til slutt en krage i Faerytale fra Du store Alpakka. Litt for knall i fargene, men deilig varm. Har strikket en til i svart, den har jeg brukt veldig mye.

Hals i Fearytale

Vil du være med på fargeleken? Finn fram det du selv har strikket eller heklet i grønt og lag et blogginnlegg, eller meld deg inn i denne gruppa på Flickr. Du må gjerne låne knappen. Skriv en kommentar under her, så lenker jeg til innlegget ditt.

Strikk i farger - grønt er skjønt

18 kommentarer:

 1. Her var det litt av hvert grønt og skjønt! Jeg har strikket både oransje og rosa, men så har jeg liksom glemt helt ut fargeutfordringen når jeg har blogget...

  Nå har jeg i alle fall funnet frem grønt garn, det eneste jeg falt for fristelsen til å kjøpe i Praha. Ja, det var ikke det at det var så veldig mye å velge mellom, altså..

  SvarSlett
 2. Så mye flott du har strikket i grønt!
  Er enig med deg at grønt er en flott farge! Har har blitt litt grønne ting på meg også, så jeg slenger meg med på månedens farge jeg også:-)

  SvarSlett
 3. Åååhhh! Grønt er en flott farge! Og du har laget masse flotte plagg! Imponert!

  Takk for masse morsomme, fine, nyttige... innlegg.

  SvarSlett
 4. så masse fint du hat strikket i grønt. Ikke så lenge siden jeg lagde rosa innlegg, men jeg blir med videre.

  SvarSlett
 5. Her var det mye fint du viser frem.. har nettopp strikket et par grønne tovler til minn sønn fordi det er yndlingsfargen hans:)

  Fortsatt fin søndag til deg:)

  SvarSlett
 6. Så mye flott du har laget i grønt :-)
  Jeg er veldig glad i grønt selv, men må innrømme at jeg faktisk ikke har laget så mye i den fargen ;-)
  Ha en fortsatt flott søndagskveld :-)

  SvarSlett
 7. Grønn er en av mine yndlingsfarger også. Har faktisk akkurat blogget et par "FO's", en grønn lue og votter, hadde jeg vært litt senere ute kunne jeg slått to fluer i en smekk. Nå får jeg se om jeg kan finne fram noen tidligere grønne prosjekter - men det blir ikke idag... Pulsvarmerne så veldig myke deilige ut, forresten.

  SvarSlett
 8. Så fine ting du har laget :D

  SvarSlett
 9. Så mye fint grønt strikk :)

  SvarSlett
 10. Grønt er en av yndlingsfargene mine, så jeg blir med videre jeg også. Må nok ha en leterunde på bloggen og rundt omkring i huset.... Tviler ikke på at jeg vil finne en hel del.

  SvarSlett
 11. Hei, jeg har laget et "grønt er skjønt" innlegg på bloggen min, og laget en link til din blogg :-) Grønn er jo min favoritt farge, så jeg har strikket en del i grønt :-)

  Du har forresten strikket mye fint i grønt!!

  SvarSlett
 12. Så mye fint og grønt du har lagd! Jeg har en utfordring til deg på bloggen min. Ta den hvis du har lyst! :)

  SvarSlett
 13. Så nydelige ting du har laget, kjempefine farger! Ble oppmerksom på siden din etter at vi utvekslet dataproblemer :) Har svart deg med litt mer informasjon på hobbyboden :)
  Heldigvis kan jeg kommentere hos deg, for kommentarfeltet kommer opp på samme side som blogspot (ikke blogger). Håper alt ordner seg snart. Ha en god kveld!

  SvarSlett
 14. Mange fine grønne produkter du har! Flott farge syns jeg, selv om jeg ikke har strikket så mye i grønt til nå. Det bør jeg nok endre på.

  SvarSlett
 15. Masse fint og grønt hos deg! Og litt hos meg også ;)

  SvarSlett
 16. Så mye fin strikking det er her, og artig å se fargene i Strikk i farger. Har ofte endt opp i grønt jeg også når noe skal lages.

  SvarSlett
 17. Her var det masse flotte grønne ting du har strikket. Nå finnes det noen i bloggen min også ;)

  SvarSlett
 18. Så mykje fint du viser fram her!

  SvarSlett

Tusen takk for at du legger igjen en kommentar, det er alltid hyggelig:-)

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin