mandag 2. november 2009

Enkle flettevotter og lue til tolvåringen

Enkle flettevotter

Tolvåringen ønsket seg nye votter med lue til. Hun er ikke glad i garn som stikker, så settet er strikket i Karisma fra Garnstudio.

Vottene har jeg improvisert. Dette er ingen oppskrift, mer en huskelapp i forhold til masketall, men jeg gjorde omtrent slik: Jeg la opp 40 masker til vrangbord. Strikket flette over 6 masker, 4 vrange masker på hver side av fletten, flettinger hver 8. omgang. Samtidig la jeg la ut 10 masker til kile til tommelen (3 masker mellom økningene). Satte 13 maskene på tråd til tommel og la opp tre masker over tommelen. Jeg felte to masker i hver side annenhver omgang. 18 masker på tommelen.

Det blir nok flere par votter i høst, men skal jeg strikke disse igjen, vil jeg nøye meg med to vrange masker på siden av fletten, og de ville kanskje blitt tettere og litt mer spennende i perlestrikking? Jeg strikket på pinner nummer 3,5, men kunne nok gått ned et halvt nummer og heller lagt opp fire flere masker. Men passformen ble veldig bra.

Enkle flettevotter og lue

Lua er strikket etter mønsteret jeg laget i vinter, men siden den er strikket i tynnere garn, er den blitt mindre i størrelsen. Akkurat slik tolvåringen bestilte den.

Vinnerne av lotteriet mitt er trukket og vil bli annonsert straks den hvite premielua er ferdig heklet!

Til slutt vil jeg takke for tilbakemeldinger og ideer til bruk av uvenngarnet. Jeg har ennå ikke bestemt meg for hva det blir, og om det blir noe, for det er riktig som torirot sier, man får nesten støt av å se på det! Hvordan blir det da å strikke med? Grøss!

13 kommentarer:

 1. Så flott sett i fine jentefarger...:)

  SvarSlett
 2. Nydelige votter og lue du har strikket ;.)

  SvarSlett
 3. Så flott votte/lue sett! Fletter gjør seg alltid, synes jeg.

  SvarSlett
 4. Så flott det settet ble! Gjennomført og pent!

  SvarSlett
 5. Kjempefint sett - tror vottene skal settes på "ønsker å strikke lista mi". :-)

  SvarSlett
 6. Herlig farge på en grå dag. Du var heldig med vottene - de ser ut til å passe perfekt. Ønsker deg en fin dag!

  SvarSlett
 7. Supert sett:-) Likte vottene spesielt godt, og ikke minst fargen da,liiiiilla:)

  SvarSlett
 8. Kjempefint sett,fletter er så fint !

  SvarSlett
 9. Så fint sett! :-)
  Følger bloggen din, så jeg kan se videre hva du strikker! :-)

  SvarSlett
 10. Det settet ble kjempefint! Flott at du deler notatene med oss også. Har en venninne som ønsker seg votter og luer, og kanskje jeg tar med litt inspirasjon fra deg.

  SvarSlett
 11. Så fint votte- og luesett! Så fint at du deler oppskriftstips med oss, skal begynne med litt julepresanger så tips er kjærkomment! :)

  SvarSlett
 12. Nydelige votter og lue i herlig farger.

  SvarSlett
 13. Der ga du meg en idè. Tusen takk! Min datter liker også fletter, kanskje jeg også skal strikke votter og lue? Ser ut til at vottene sitter godt på hånda. Nydelig strikket også.

  SvarSlett

Tusen takk for at du legger igjen en kommentar, det er alltid hyggelig:-)

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin