onsdag 18. november 2009

Ny bok om selbuvotter

Jeg koser meg med ny strikkebok Selbuvotten fra Samlaget. Jeg er veldig glad i selbuvotter, og har strikket mange par tidligere. Jeg har ei samling gamle votter som jeg bruker som utgangspunkt for å strikke nye. De kan du lese mer om her.

I Selbuvotten er det flere mønster som er nye for meg. Akkurat nå strikker jeg votten på forsida av boka, det er et kjempefint mønster som er veldig greit å strikke. Problemet med vottemønsteret er at det markerer litt for tidlig at man skal ta av til tommel, det burde vært strikket noen omganger til. Men vottene er ikke helt ferdige ennå, så vi får se hvordan det blir til slutt.

Dette blå votteparet strikket jeg for noen år siden i Raumas gammelserie. Jeg er veldig fornøyd med vottene, garnet var godt å strikke med, mønsteret syns jeg er vakkert, de er blitt passe store og vottene har tålt å bli brukt. De er blitt akkurat behagelig tovet inni hånda. Flere sånne!

Selbuvotter

Her er noen av mine gamle votter, jeg har tatt vare på votter med forskjellig mønstre, både inni hånda og utenpå. Dessverre litt lite bilde, jeg må visst få tatt noen nye.

Selbuvotter web

11 kommentarer:

 1. Hmm, denne boka tror jeg at jeg må sette opp på ønskelista til jul... Jeg elsker selbuvotter, men har hittil ikke prøvd å strikke selv. Det er det vel på høy tid å gjøre noe med!

  Flott vottesamling, likte spesielt godt de blå vottene, utrolig fine!

  SvarSlett
 2. Den boka tror jeg nesten at jeg MÅ ha! Lurer på om det er den samme boka som jeg har på engelsk - av samme forfatter, den heter" Selbuvotter - Biography of a Knitting Tradition"? Der er votten du strikker kalt NHM #13. Men den inneholder ikke fargebilder, så kanskje den norske er en utvidet utgave? Noen som vet, tro?
  Jeg samler også på selbuvotter - gamle og nye, men samlingen min er ikke så innholdsrik som din. Syns de blå vottene dine er flotte - har du tegnet mønsteret av en gammel vott eller finnes det å få tak i noe sted? Kunne godt tenke meg å strikke dem til meg selv.
  Ha en fin kveld!

  SvarSlett
 3. Det stemmer Anne, boka er oversatt av Annemor Sundbø fra engelsk. De blå vottene har jeg strikket etter de gamle. Kanskje du klarer å tegne av mønsteret hvis du klikker på bildet og får en større versjon?

  SvarSlett
 4. Så spennende, votter er jo også flotte som gaver. Den boken skal jeg også vurdere å kjøpe. Takk for tipset.

  SvarSlett
 5. Denne boka var ny for meg. Takk for tipset, jeg elsker selbuvotter :D

  SvarSlett
 6. De blå så riktig fine ut!
  Den boka må jeg nok snoke litt etter skjønner jeg.
  Artig at du har tatt vare på gamle votter med mønster. Det er jo så i vinden for tiden;)

  SvarSlett
 7. Den boka ser kjekk ut! Ha ei fin helg!

  SvarSlett
 8. Selbuvotter er det fineste av det fine. Tenk i alle di årene eg har strikka. Har eg ennå aldrig strikka selbuvotter. Tanken har vært der mange ganger.
  Det va ein nydelig samling du hadde.
  Ønske deg ei fine helg.

  SvarSlett
 9. Problemet er vel bare at vottene på forsida slett ikke er selbuvotter....

  SvarSlett
 10. Akkurat det er det vel delte meninger om. Tenk at ei amerikansk dame skriver om norske votter, jeg syns det er flott jeg.

  SvarSlett
 11. Åh, så mange fine selbuvotter! Er veldig glad i å strikke slike votter selv! Liker spesielt de blå med stjernemønster, hvor kan jeg finne denne oppskriften? Har veldig lyst å strikke de! :)

  SvarSlett

Tusen takk for at du legger igjen en kommentar, det er alltid hyggelig:-)

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin