fredag 25. juni 2010

Strikke sokker på to rundpinner

Stripesokker

Det er ikke helt sommervarmt ute, selv om St.Hans er passert, så ullsokker på beina er kjekt å ha. Jeg tror dette var det første paret jeg strikka i flerfarget garn, og jeg liker dem godt ennå, det er ikke det siste paret jeg strikker i flerfarga garn. Hva garnet heter husker jeg dessverre ikke lenger, det er litt tynnere enn Online, og de er myke rett på foten.

Jeg har sokker på pinnene også, på to rundpinner på 80 cm. for å være nøyaktig, og jeg strikker to sokker samtidig. Jeg har ikke helt funnet ut av teknikken ennå. Sokkene jeg strikker på er etter samme modell som de jeg har på beina, vrangbord over og glattstrikk under foten. På den ene rundpinnen strikker jeg vrangbordene, på den andre rundpinnen strikker jeg undersiden av foten. Jeg har et garnnøste til hver sokk. Det er ikke helt lett å finne ut av hvilken pinne jeg skal strikke med, og det er fort gjort å strikke med feil tråd, så neste sokkerpar strikker jeg nok med fire strikkepinner. Men det er gøy å prøve noe nytt!
Ei bedre forklaring enn min, finner du her. Gjør også et søk på Magic Loop!

Sokker på to rundpinner

3 kommentarer:

 1. Jeg holder meg til vanlig strømpepinner. jeg. Men det er vel på tide å utvode horisonten litt... Man har da lært seg å strikket åopp, hvorfor ikke sokker på rundpinner? Fine sokker ble det iallfall, jeg bruker ullsokker året rundt, godt å ha noe nom varmer føttene på sommerkvelder.

  SvarSlett
 2. Flink du er som prøver noe nytt :)

  Tror eg hadde blitt svimmel av det systemet der :)

  SvarSlett
 3. Det der ser trålete ut :(

  Har sett mange som har strikka magic loop, men jeg klarer ikke helt å se nytten ved det.
  Skjønner deg godt, hvis du går over til strømpepinner på neste sokkepar!!!
  God helg!

  SvarSlett

Tusen takk for at du legger igjen en kommentar, det er alltid hyggelig:-)

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin