onsdag 17. november 2010

Hvor langt er et skjerf?

Skjerf i Silkealpakka

Jeg skrev ikke så veldig roserende om Drops Silke Alpaca i dette innlegget, men et langt skjerf har jeg fått ut av mine 350 gram garn. Skjerfet er rettstrikket hele veien, og var pendlerstrikketøyet mitt ei ukes tid.

Slik gjorde jeg: Jeg la opp 3 masker på pinner nummer 5, og strikket den første pinnen rett uten økning. Deretter økte jeg ei maske i begynnelsen av hver pinne til jeg hadde 31 masker.

Skjerf i Silkealpakka

Fordi jeg strikket opp lagergarnet mitt, strikket jeg et nøste av gangen før jeg skiftet farge. Og fordi jeg ikke liker å strikke lange uhåndterlige ting, strikket jeg fra begge endene av skjerfet samtidig, og sydde de to delene sammen med maskesting når det var slutt på garnet. Kanskje ikke en veldig smart måte å gjøre det på, siden jeg ikke fikk noen følelse av lengden på skjerfet mens jeg strikket.

Hvor langt er egentlig et normalt skjerf? Jeg vet ikke, dette skjerfet ble ca. 270 cm langt og siden garnet er så tungt kommer det sikkert til å sige endel. Men det er blitt et langt og deilig skjerf å surre flere ganger rundt halsen, så jeg er fornøyd. Tenåringen likte det også, så det spørs hvem sitt skjerf det blir etterhvert.

Skjerf i Silkealpakka

10 kommentarer:

 1. Så flott skjerfer ditt ble.Liker at det er litt lengde på skjerfene ,da er de ekstra gode å ha rundt halsen syntes jeg.

  SvarSlett
 2. Stilig! Mykt, men tungt, ja.

  SvarSlett
 3. Tror nok at det er alle lengder på skjerf. Idet siste har det jo vært mye skjerf, jo lengre, større jo bedre. så ditt skjerf er vel helt perfekt.. :))

  SvarSlett
 4. Så fint skjerfet ble - og lengden tror jeg er helt perfekt..:-)

  SvarSlett
 5. Fint skjerf! Fargene passet fint sammen;) Det er godt å ha et slikt pendleprosjekt;)

  SvarSlett
 6. Jeg kan rapportere at et skjerf på 270 cm. er helt perfekt på kalde kontorer og møterom!

  SvarSlett
 7. Flott og fargerikt skjerf =) Mine skjerf lander ofte på rundt to meter, da er eg stort sett lei av å strikke på de =)

  SvarSlett
 8. Morsomt med slikt skjerf da! Deilig å få brukt opp restegarn også. Ha en fin kveld.

  SvarSlett
 9. Et skjerf skal være Akkurat Passe Langt. Og det ser det jo ut til at skjerfet ditt er. Syns det ble veldig fint!

  SvarSlett

Tusen takk for at du legger igjen en kommentar, det er alltid hyggelig:-)

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin