søndag 1. april 2012

Trenger fargetips

Grubler litt over fargene

Jeg har begynt på påskestrikketøyet mitt som er ei jakke fra Rauma i Finull, mønster nummer 213-4. Jeg har valgt litt andre farger enn genseren i mønsterheftet, og valgte å erstatte den grønne fargen med en gul for å lage litt mer liv. Men da jeg begynte å strikke gult og beige sammen ble det altfor lite kontraster, og slett ikke fint. Dermed ble den grønne borden brun og den røde erstattet med gul, for gult må det jo være i et påskeprosjekt? Men nå sitter jeg her og lurer på om jeg skal fortsette, eller om jeg skal rekke opp og forsøke en helt ny farge. Gode råd mottas.

 Retrojakke

Når jeg først er igang, må jeg vise det som kanskje blir et bølgeteppe nummer 2. Jeg har samlet sammen små og større mengder av røde, rosa og lilla farger i Finull og Sjølingstadgarn, litt andre garntyper er det også. Blir fargene for like? Kan jeg putte oppi resten av det gule nøstet fra genseren over? Sånne ting sitter jeg og grubler på en palmesøndag.

 Skal bli bølgeteppe?

Til slutt et hjertesukk til Rauma, er det meningen at man skal ha kalkulatoren ved siden av seg når man bruker deres mønster? Jeg regner gjerne masketall og økninger og fellinger selv, men når jeg velger å strikke etter en oppskrift, er det fordi ønsker å slippe akkurat det. Oppskriften skal fortelle hvor i mønsteret jeg skal begynne å strikke for at mønsteret skal gå opp, på ermet må jeg selv regne ut hvor midtmasken er. Oppskriften sier heller ikke noe om hvordan man plukke opp maskene langs vrangborden, med metoden jeg bruker (en maske innenfor) blir masketallet feil.  Æsj!

10 kommentarer:

 1. Jeg er ikke flink til å sette sammen farger !
  Så kan ikke hjelpe deg der.

  MEN, har hørt at når du faller for et plagg som du liker, heter det seg at da skal du strikke det i de fargene som er originale.

  SvarSlett
 2. Jeg ville byttet ut den gule med den rød. Sånn at det bare er tre farger. Veldig fin jakke:)

  SvarSlett
 3. Takk for kommentar i bloggen min;)
  Jeg ville nok ha holdt meg til tre farger, for hvis det blir for mange farger blir det vanskelig tror jeg?
  Jeg satser på rødt;)

  Jeg synes det er imponerende å ha ett så stort prosjekt for påsken! Spennende å se hvordan det blir;)
  Lykke til!
  Ønsker deg og dine en riktig god påske;)

  SvarSlett
 4. Jeg synses det er veldig fint med litt gult i jeg da....bare sånn for å gjøre det litt vanskeligere...hihi ;) Lykke til videre med prosjektet. Tror nok det blir kjempebra til slutt:)

  SvarSlett
 5. Takk for svar:-)
  Jeg fortsetter å strikke med gule ruter og satser på at det blir bra, blir jeg ikke fornøyd får jeg heller strikke ei til. Fikk etter litt strev og regning mønsteret til å stemme også, så påskestrikken er reddet;-)

  SvarSlett
 6. Smak og behag kan ikke diskuteres, har jeg hørt, men jeg syns det ser veldig fint ut sånn som du har valgt det (på det øverste bildet) - finere enn originalen.
  Greit å vite det du skriver om Raumas oppskrifter. Har bare strikket votter etter diagram derfra, og da er det jo enklere. Når man betaler for en oppskrift, forventer man jo at det skal være greit å følge den, så her må Rauma skjerpe seg!
  God påske!

  SvarSlett
 7. Prøv skarp turkis.
  Framleis god påske!

  SvarSlett
 8. Jeg er glad i gult, så jeg syns det ser fint ut! Men turkis var en god ide også!

  SvarSlett
 9. Syntes at det ser fantastisk ud som det er !!

  God Påske

  SvarSlett
 10. Jeg likte fargekomboen din! Om jeg skulle gjort noe annerledes ville jeg hatt mer gult;) Men så strikker jeg samme mønsteret, bare som genser, med gult som bunnfarge da...;)
  Jeg droppa forresten den øverste borden, for den falt uheldig midt på magen min og det ble ikke bra.

  Endte forresten opp på denne bloggen fordi jeg leita etter en grei raglanfellingsmetode. Har strikka det før, men ikke så ofte at det sitter i finga. Raglanfellinga skal jeg bruke på nettopp dette mønsteret. Armer og bol er nå på samme pinne, og jeg skal straks ta til på raglanfellinga nåh! Gleder meg til å se resultatet av påskeprosjektet ditt!

  SvarSlett

Tusen takk for at du legger igjen en kommentar, det er alltid hyggelig:-)

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin