søndag 20. januar 2013

Et pågående lueprosjekt

Alpelue med mønster

Det skulle bli ei riktig fin alpelue, Sunset over Lock Boom - a Fair Isle Tam het mønsteret. Jeg valgte farger i Daletta, og syns det så riktig lovende ut.

Men det er ikke alltid fortsettelsen blir slik man ser for seg. Farger er vanskelig, det er ikke alltid lett å se for seg hvordan det vil bli i ferdig plagg. Dette ble i alle fall ikke bra, dessuten glemte jeg å skifte farger etter mønsteret.

Påbegynt lue - disse fargene ble ikke bra

Den røde ble for skarp mo det mer tandre lyse. Men gamle speidere og ihuga strikkere gir ikke opp. Jeg fant fram mer Dalettagarn, i litt andre farger denne gangen, her snakker vi ekte retrooransje!

Neste lueforsøk ble bedre i fargene

Jeg nistrikket hele kvelden, dette var ikke bare lovende, jeg syns fargene ble riktig bra etter hvert som jeg strikket!

Dette ble bra!

Ferdig lue, (nesten ferdig, tjue tråder å feste inni lua, men det er det ingen som vet).

Men så var det den opprinnelige lua da, jeg liker ikke å rekke opp mer enn jeg må, så nå sitter jeg her og strikker lue fra begge ender. Jeg rakk opp litt fra toppen og plukket av vrangborden og det hvite mønsteret nede. Den røde fargen er ikke så skarp sammen med brunt, så lua skal få ny vrangbord, lenger denne gangen. Deretter skal jeg strikke inn en bord i den andre enden, og lage ny felling. Fortsettelse følger, strikking er gøy! 

Hvordan er det med deg? Er det strikkeprosessen du liker best? Ideen om det ferdige produktet, eller selve produktet som er drivkraften for deg?

Pinner i begge endene...10 kommentarer:

 1. He, he - jeg liker nå best å drømme om alt jeg skal strikke og er en igangsetter mer enn en gjennomfører. Men alt blir da ferdig til slutt.

  finfin lue - jeg synes det var en beundringsverdig innsats - men ikke forgjeves!

  SvarSlett
 2. Fin lue. Flott med så mange farger og mønster, det liker jeg.

  SvarSlett
 3. Flott mønster - og den med retroorange ble skikkelig lekker!

  Jeg er nok ei som handler mer garn enn jeg bruker - og har diverse igangsatte prosjekter som ender som UFO for alltid... Men fordelen med å strikke er jo at alt kan rekkes opp igjen, og dermed har man mer garn til andre prosjekter...;-)
  Jeg lar meg også lett rive med når jeg er sammen med dyktige strikkere i garnbutikker og kan derfor gå litt vel tøft ut i forhold til egne evner på strikkefonten...;-)

  SvarSlett
 4. Judith, hva ser jeg? Farger farger farger. Og du ser så bra ut i dem!!!! Juhuu!!! Skikkelig fin lue og skjerf. Jeg liker alle skritt i prosessen, men ideen og det å finne riktig garn og tilpasse oppskrift er SÅ moro!!! For ikke å nevne fargene da!!

  SvarSlett
 5. Flott og fargerik lue! Stilig med den retrooransje fargen mot det grå. Spennende å se hvordan den andre lua blir også.
  Jeg er veldig bestemt på å ferdigstille prosjekter jeg starter på. Jeg blir veldig ivrig i selve strikkeprosessen, da jeg er så spent på hvordan det ferdige strikkaplagget blir seende ut, og ikke minst om det passer. Koser meg veldig med strikkingen :)

  SvarSlett
 6. Så utrolig fine de er... helt lekre og for noen lekre farger !
  Ha en forsatt fin kveld :)

  SvarSlett
 7. To fine luer og snedig redning!
  Jeg liker både drømmingen og strikkingen godt, men er ikke så glad i å legge opp. Jeg tror det er det som redder meg fra en stappfull UFO-kurv, jeg vil nemlig mye heller montere enn å legge opp igjen. Med mindre plagget må blokkes, da. Det er grunn nok til å la være å strikke sjal. :P

  SvarSlett
 8. Flotte luer og fargene var fine.
  Ha en fin søndag.

  SvarSlett
 9. Så fin den vart med oransj!Etter all flettestrikken og rillestrikken i bloggeland var det rett forfriskande å sjå det fine mønsteret med alle fargane!
  her i huset stig humøret kvar gong eg gjeng forbi garnkorga i stova, og eg tenkjer på alt det kjekke eg vil strikke. Lite strikketid er mindre vesentleg..

  SvarSlett
 10. Så flotte luer! Den første ble mye finere med brun vrangbord!

  Jeg liker strikkeprosessen, men er samtidig veldig fokusert på å bli ferdig. Derfor holder jeg meg til ett prosjekt av gangen, og du finner ikke ufoer hos meg.

  Når jeg tenker over det så er det kanskje fordi jeg vil bli ferdig at jeg stort sett strikker småsaker...

  SvarSlett

Tusen takk for at du legger igjen en kommentar, det er alltid hyggelig:-)

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin