onsdag 2. januar 2013

Luer, luer og flere luer...

Luer 2012

1. Fair Isle hat, eller?, 2. Inga lue, 3. Dottis, 4. Babylue, 5. Flettelue, 6. Lua Brambles Beret, 7. Molly, 8. Mønsterlue fra Drops, 9. Nok ei Mariuslue, 10. Mariuslue, 11. Whale watch hat, 12. Gros babylue, 13. Påsketur på stranda

Det ble ei og annen lue i 2012 også, her er de fleste av dem. De som har fulgt bloggen min ei stund, vet at jeg strikker noen luer i løpet av et år. I år ble det flere større plagg, men jeg rakk jammen noen luer også.

Luer er morsomme prosjekter å strikke, vanligvis går det ganske kjapt, det er derfor en morsom måte å prøve en ny teknikk eller en ny garntype, eller rett og slett bruke opp restegarn. Årets favorittlue er Bramles beret. Garnet Loden var et nytt bekjentskap, dyrt, men verd hver krone viste det seg. I små prosjekter kan man unne seg å prøve litt dyrt garn, luer er ikke noe garnsluk, de veier vanligvis mellom 50 og 100 gram.

En annen garnvinner er gode gamle Daletta. Jeg er så heldig at jeg fortsatt har en pose med årgangsgarn, men jeg supplerer med litt nytt innimellom. Daletta er superwashbehandla, og egentlig liker jeg best ordentlig ullgarn, men Daletta er et unntak. Det er perfekt tykkelse for plagg til små og litt større barn og tåler godt mange runder i vaskemaskin. Mykt blir det også. Den brune Mariuslua ble favoritten til sønnens kompis. Ifølge moren hans likte han lua så godt, at han fikk skikkelig orden på sine småplagg, Mariuslua ville han nemlig ikke miste. Bra attest!

Årets siste lue kalles Fair Isle hat og er fra bladet Designer Knitting fra 2010. Jeg ble ikke helt fornøyd med fargene, Dale kunne godt spandere litt flere spreke farger på Dalettagarnet, der har Finull et stort forsprang. Men lua er god å ha på hodet, og siden jeg er mer praktisk enn estetisk, blir lua en ny favoritt. Strikket i Daletta på pinner nummer 3,5.

Mønsterlue

Det blir nok ei og annen lue dette året også, har meldt meg på to luealonger for sikkerhets skyld. Her er årets første lue, strikket etter mønster fra Frøken C., men jeg har lagt inn ei ekstra bølge for å bruke opp noen rester. Har brukt Perfect, Peer Gynt og Mirasol. Mirasol er tynnere enn de andre to, derfor la jeg ut noen flere masker det siste feltet. Nå sitter jeg bare å grubler på om lua skal få en dusk eller ikke?

Små bølger

13 kommentarer:

 1. Den Fair Islelua var lekker, jeg likte godt fargene! Spørs om jeg ikke må få en sånn inn i køen på Ravleriet. Godt nyttår til deg og dine.

  SvarSlett
 2. Kjempeflotte luer, du lager så mye fint! Likte særlig flettelua og Molly´en. Blir spennende å se hvilke du lager i 2013!

  SvarSlett
 3. Så flotte luer! Ser jeg må begynne å strikke mer småplagg..

  SvarSlett
 4. Så mange fine luer! Tror det blir litt luestrikking på meg i år :)
  Og mange flotte gensere i forrige innlegg!

  SvarSlett
 5. Det var mange flotte luer.det inspirerer til å lage etpar. Lenge siden jeg har lagd lue nå.

  SvarSlett
 6. Mange flotte luer :D Bør øke lueproduksjonen jeg også. Strikket fem mariusluer på rappet i slutten av året så burde vel fortsatt der jeg slapp.

  SvarSlett
 7. Kjempefine! Jeg får ikke til å strikke luer til voksne, det ender alltid med feil størrelse, men nå fikk jeg lyst å prøve igjen!

  SvarSlett
 8. Hei,
  flotte luer!
  Er babylue (nr.4 i øverste rekke) strikka etter samme oppskrift som den blåstripete nedtil (Gros) - denne: http://grosblog.wordpress.com/2007/01/18/her-er-den/?

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei. Ja, det er riktig, jeg har brukt Gros gamle oppskrift. Syns det er veldig fine luer.

   Slett
  2. Hei - takk for svar!
   Jeg har lenge hatt lyst å strikke 'djevelluer' (bedre navn, noen?) - har kikket på diverse oppskrifter, men dine superfine babyluer ser eksakt ut sån som jeg ønsker så nå prøver jeg meg med Gro-oppskriften!
   Takk igjen - flott blogg!

   Slett
  3. Nei, djevelluer klinger ikke bra, jeg kaller det ikke det. Jeg sier enkelt og greit babylue, eller skøytelue, det hørev veldig mye bedre ut syns jeg :-)

   Slett
 9. Så mange fine luer! Daletta er en luefavoritt hos meg også - holder seg veldig godt!

  SvarSlett

Tusen takk for at du legger igjen en kommentar, det er alltid hyggelig:-)

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin