torsdag 3. januar 2013

Småstrikk, en ny teknikk og årets favoritt

Småstrikk 2012


1. Rundfelt babyjakke, 2. Enkle sokker, 3. Hals med hull, 4. Camomille, 5. Liten hals i Puno, 6. Kreativ blokking?, 7. Kiri-sjal, 8. Hals, 9. Pulsvarmere i kontestrikk

Småstrikkprosjektene fra 2012 får et eget innlegg, det ble litt diverse i løpet av året som gikk. Jeg strikket fire sjal, det er rekord, og nå føler jeg meg trygg både på hullstrikk og på engelske mønster. Både Kiri og Kaanan anbefales som første prosjekter, de er på engelsk, men med en engelsk norsk oversettelse ved siden av går det bra.

To par sokker er ikke så mye å skryte av, men det blir flere i år håper jeg, for alle mine har hull nå. Ei babyjakke strikka jeg også, og noen halser. De fleste prosjektene på bildet er gitt som gaver, men Norohalsen har jeg beholdt selv.

Jeg lærte en ny teknikk i 2012, nemlig kontestrikk. Å ha et husflidslag i byen er gull! Jeg her prøvd meg på teknikken før, men fikk aldri teknikken inn i fingrene. Nå sitter den, men det spørs om jeg bruker den veldig ofte. Teknikken krever mer oppmerksomhet enn de rette maskene, og siden jeg som oftest strikker samtidig som jeg gjør andre ting, foretrekker jeg flest enkle rette masker. Men teknikken er dekorativ, så det er nyttig kunnskap.

Pulsvarmere i kontestrikk

Årets favoritt kan ikke kalles småstrikk akkurat. For det første er teppet heklet, for det andre gikk det med mye tid og nesten en kilo garn. Men husets favoritt er det blitt, det er varmt å slenge over seg i sofaen. Skulle virkelig ønske jeg hadde tålmodighet til et til, for garn har jeg nok av. 

Bølgeteppe

4 kommentarer:

 1. masse, masse fint- og masse inspirasjon til meg :-)
  tror jeg ville strikka et teppe, istedet for å hekle..... har gjort begge deler tidligere, og synes strikketeppene blir lettere enn hekleteppene ....
  Kanskje det blir teppe på meg og i år, har et mønster på vent, med "lapper" i forskjellig størrelse
  Ha en flott torsdag!

  SvarSlett
 2. Nydelig teppe, skjønner at det ble en favoritt. Er morro å lære nye ting da. Jeg kan ikke kunsten med kontestrikk så det burde jeg virkelig lært meg. Du har virkelig stått på i året som har vært altså. Kjempe mye fint strikk :)

  SvarSlett
 3. Flott hekleteppe og mye fint strikk! Takk for hyggelig kommentar, forresten. Det blir ny votteutstilling senere i år :-)

  SvarSlett
 4. For et flott teppe og en fin blogg, første gang jeg er innom, men ikke siste.

  SvarSlett

Tusen takk for at du legger igjen en kommentar, det er alltid hyggelig:-)

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin