onsdag 27. juli 2016

Det kommer alltid en vinter

Gjennom byporten

Sommerregn kan være forfriskende deilig, men det kan også være vått og kaldt, så kaldt at man heller setter seg inn for å strikke litt, framfor å sitte ute. For man sitter jo ute om sommeren. Siden denne regnværsdagen var ekstra kald, kom tanken på vinteren, for vinteren kommer, alltid! Og med tanke på vinteren, har derfor to par votter har fått tomler, så har man dem klare.

Vottene er strikka i 3-tråds ullgarn på pinne 3,5. Mønsteret er i e-boka Tusen og en skatt og heter Gjennom byporten. Deler av garnet er plantefarget, rustfargen er steinlav, det lilla Kampece. Den beige er kjemisk farget, men neppe en farge det er vanskelig å få til med naturlige fargeemner. 3-trådsgarn er ypperlig som vottegarn, så mens jeg venter på sola legger jeg opp til et par til.

Gjennom byporten

7 kommentarer:

 1. kjempeflotte votter, begge fargevariantene! Det er så spennende at du farger garn! Jeg har farget garn med ulike ting fra naturen, og også ulike typer mat-farger. men jeg har ikke prøvd meg på slike kjemiske varianter som du gjør. Kjempespennende!

  SvarSlett
  Svar
  1. Jeg må innrømme at dette garnet har jeg fått eller kjøpt. Kampecegarnet er farget på bål på museet i Aust-Agder. Men kokenille har jeg prøvd, det gir en dyp rosa farge, ellers har jeg farget med bjørk og lyng som begge gir gule farger. Jeg er ikke så veldig avensert.

   Slett
 2. Hi hi... det kommer alltid en vinter... det stemmer!!!
  Vakker mønster. Herlige votter. Garnet ser veldig godt.
  Hilsen til deg. Ha riktig god fredag og deilig helgen.
  Viola

  SvarSlett
 3. Votter har man alltids bruk for når vinteren kommer. Fine votter du har strikket :-)

  SvarSlett
 4. Herlige votter med de flotte fargene. Fine fargekombinasjoner. Og selv om jeg ikke liker å tenke på det nå, så får vi nok bruk for votter om noen måneder....
  Men enn så lenge, fortsatt god sommer. Vi får håpe på mange fine sommerdager i august!

  SvarSlett
 5. Flotte votter, og det er jo så mange å velge i så her kan en strikke votter hele høsten!

  SvarSlett

Tusen takk for at du legger igjen en kommentar, det er alltid hyggelig:-)

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin