tirsdag 24. mars 2009

Påskepynt

Tova blomster

Jeg annonserte flere bilder av blomster og påskeegg, her kommer de endelig.

Blomstene er veldig enkle å lage, jeg tover dem sammen med ungene. Tovingen klarer femåringen helt selv, men han trenger litt hjelp til monteringen. En enkelt blomst er fin i en liten vase, men her er flere blomster festet sammen på ei grein.

Her har jeg skrevet mer om hvordan vi lager blomstene.Påskeegg er enda enklere å lage, her er det ikke snakk om montering heller.

Slik gjør du:
Du trenger trådrester i ull, kardet ull og ei balje med grønnsåpevann. Bland en desiliter grønnsåpe til en liter vann, vannet skal være ca. 40-45 grader.
Begynn med å lage et lite garnnøste til å ha som kjerne inni ulla. Det kan gjerne være litt avlangt.
Vikle ull rundt garnnøstet. Ulla må legges i tynne og smale lag på kryss og tvers. Du trenger nok ull til at garnnøstet er godt skjult. Bruk gjerne flere farger.
Surr ulltråd stramt rundt egget. Bruk forskjellige farger som passer til ulla. Ulltrådene tover seg fast i ulla og blir dekorative, samtidig som det er enklere for ungene å tove når ulla holdes på plass av en tråd.

Påskepynt

Nå starter tovingen: Dypp egget i vannet, press ut litt vann og klem forsiktig på egget. Dypp i vannet igjen når såpa forsvinner og klem videre.
Du vil ganske fort merke at ulla begynner å filte seg, da kan du være mer hardhendt. Klem og trill på egget til det blir fast. Prøv å la det få en eggeform ved å forme det mellom hendene.
Til slutt kan du feste en tråd i egget å hente det opp i en grein for eksempel. Jeg har plukket inn greiner av et villepletre, det har så dine knagger.

Kardet ull i mange farger kan du bestille her.

12 kommentarer:

 1. Oi! Ja, de blomstene var kjempefine! Blir vanligvis ikke inspirert til å lage påskepynt men disse var virkelig fristende:-D

  SvarSlett
 2. Utrolig flott påskepynt. Slike blomster skal jentene og jeg prøve oss på - de var nydelige, og ull er et veldig koselig materiale både å jobbe med og pynte med.
  Ha en fin, fin dag!

  SvarSlett
 3. Nå har jeg lest meg gjennom hele bloggen din, og jeg er dødsimponert! Du har jammen mye som ligger i "min" gate, altså!

  Gleder meg til å komme tilbake!

  SvarSlett
 4. Utrolig lekre blomster!! Også så fine farger! Det må jeg si... Det må være noe av det fineste filta tingene jeg har sett.. Og tusen takk for beskrivelse, om jeg noen gang skulle bli så tålmodig ;)

  SvarSlett
 5. Så lekkre blomstrer du har laget.Flotte påskeegg også.

  SvarSlett
 6. Toving er morsomt. Og blomstene dine er helt nydelige!
  Ha en fin dag!

  SvarSlett
 7. Så nydelige blomster! Flott påskepynt også :-)

  SvarSlett
 8. Utrolig flotte farger - nydelige blomster og egg.

  SvarSlett
 9. Henger meg bare på det de andre allerede har sagt; kjempefint!

  SvarSlett
 10. Skjønne blomster, og søte egg.

  SvarSlett
 11. De blomstene var knallfine! Håper du har hatt en fin feiring i dag =)

  SvarSlett

Tusen takk for at du legger igjen en kommentar, det er alltid hyggelig:-)

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin