onsdag 6. januar 2010

Strikk i farger - blått er flott

Jakke av silketweed

Det er et nytt år og på tide å vise fargerik strikk igjen. Takk for oppfordring Felisi. Denne serien fortsetter ei stund til, det er fortsatt mange farger å ta av.

Denne gang: Blått er flott! Blått er egentlig ikke favorittfargen min, men jeg har strikket overraskende mye i blått likevel. Den rette blåfargen kan være riktig flott, ja.

Denne jakka i Silketweed er en favoritt og har vært det lenge. Jeg strikket den til en bestemt kjole til et bryllup for 13 år siden. Den er maskinstrikket og er blitt ganske fast, det bør Silketweed være for at det skal holde seg. Jeg har brukt jakka mye, den er varm på vinteren, og lun på sommeren, og har holdt flere runder i vaskemaskinen. Fasongen er ikke helt bra, jeg brukte ikke mønster og var ikke helt stødig på fasongstrikking. Derfor er ermene ikke rundet nok, slik at det poser litt under ermet. Men ikke mer enn at den fortsatt er i bruk. For tre-fire år sida heklet jeg en kant rundt halsen, og forlenget den med en heklebord i alpakkagarn. Borden tror jeg er fra Tine Solheims pulsvanter, men jeg husker det ikke lenger.

Blå jakke i silketweed

En liten detalj: lomme av prøvelappen...

Jeg har lett i mine mange skuffer etter blå strikkeplagg, og det dukket opp litt andre småting også. Disse tre plaggene har jeg vist før. Selbuvotter i Raumas Gammelserie er også en favoritt, bestemorsjalet også, og halsen, når det ikke er for kaldt.

Blått

Denne lua er gammel og ikke lenger i bruk her i huset. Den er strikket etter ei kjøpelue som jentene likte så godt da de var mindre. Hadde dilla på hekleblomster en periode, denne blomsten har nål bak og kan pynte der det måtte passe.

Lue i sjenillegarn

Til slutt tøfler i Eskimo, etter mønster fra Drops. Kjappe å hekle og lune på foten, men ikke akkurat det mest slitesterke garnet til tøfler kanskje.

Tøfler i Eskimo

Hva har du strikket i blått? Jeg vil gjerne se og oppfordrer deg til å lage et blått blogginnlegg. Hvis du vil, kan du gjerne bruke knappen her, og legger du igjen en kommentar, kommer jeg og kikker på det du har laget. Det mulig å delta i denne gruppa på Flickr også. Flere fargerike blogginnlegg fra meg finner du her.

Strikk i farger - blått er flott

13 kommentarer:

 1. Jeg tok utfordringa di litt på forhånd,
  siden det siste innlegget mitt er blått :)

  SvarSlett
 2. Blått er noe jeg strikker masse i, kanskje jeg skal ta denne utfordringen. Får se hva jeg finner på i løpet av kvelden.

  SvarSlett
 3. Da har jeg blogget i blått ;)

  SvarSlett
 4. du har jammens trikket masse flott Judith.
  Nå har jeg også oppdatert med blått i bloggen min.

  SvarSlett
 5. Mye flott blått her. Kjekt med jakken som fikk nytt liv med heklekanter. Noen plagg fortjener et langt liv, og da er det greit å kunne piffe dem opp litt.

  SvarSlett
 6. Blått er flott! - nå også hos meg :-)

  Kjempefine selbuvotter, forresten!

  SvarSlett
 7. Blått er flott, men en farge jeg ikke bruker så masse. Men noe har det da blitt ;)

  Flotte ting du har laget i blått.

  SvarSlett
 8. Så fint og blått - det passet fint med blått i denne årstiden. Jakka var kjempefin - de heklekantene pyntet veldig opp. Har en hel pose med blått silkegarn som jeg gleder meg til å bruke. Det kommer selvfølgelig litt blått hos meg etter hvert, men ikke i dag! Ha en god helg i kulda!

  SvarSlett
 9. Blått er flott - selv om det ikke er den fargen jeg strikker mest av, og det jeg har er ganske lyseblått...Men er med på leken! :-D

  SvarSlett
 10. Så det hjalp å mase ja ;) Fine blå ting hos deg, og godt å høre at turkis kommer senere ;)

  SvarSlett
 11. Masse flott i blått! Har faktisk strikket noe i blått jeg også, selv om jeg ikke bruker det for blått er ikke min farge. Jeg synes den er fin men den "kjennes feil" hehe, for en setning, men den er faktisk sann LOL

  Og 11kg garn er ikke mer enn jeg trenger nei, huff, jeg hadde egentlig håpet det var mer, men jeg er glad det ble over ti!

  SvarSlett
 12. Hei
  Liker bloggen din!Her var det mye spennende.

  SvarSlett

Tusen takk for at du legger igjen en kommentar, det er alltid hyggelig:-)

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin