torsdag 21. januar 2010

Strikk i farger - rødt

Svensk genser

Fargeleken fortsetter, denne gangen er det de røde strikkeplaggene som vises fram. Jeg har nesten ikke noe rødt garn i garnlageret mitt, men jeg har stikket to røde gensere jeg vil vise. Den første strikket jeg som en del av en tekstiloppgave for 20 år siden. Den har ikke vært i bruk på lenge dessverre, den er nemlig altfor preget av datidas mote - selv om jeg selvfølgelig ikke var påvirket av den! Den er altfor stor og har altfor vide ermer, ikke veldig langt unna flaggermusermer.

Men fin det syns jeg fortsatt den er, og ei gang når jeg har en riktig lang ferie, skal jeg strikke meg en ny i Finull. Det kommer til å bli perfekt.

Svensk genser

Genseren er ei svensk Delsbotrøye. Den blir beskrevet i flere av mine gamle svenske stikkebøker. Blant annet i Lena Nessles Sticka med farg och tradition.
Her er lenke til Nordiska museets tekstilarkiv. Søk på Delsbo, så finner du en fantastisk vakker genser!
Jeg skal definitivt ha en sånn en. Og siden jeg er oppkalt etter min svenske oldermor, har jeg jo alibiet i orden også, i tilfelle det finnes et svensk "bunadpoliti".
Svenskegenser

Til slutt min nylig avsluttede røde raglangenser, strikket fra toppen og ned fordi jeg ikke visste hvor langt garnet ville rekke. Mer om genseren her. Garnet er Gjestal Økologisk Naturgarn, fargevalget er inspirert av Sara Lunds røde genser. På vrangbordene har jeg brukt Lett-Lopi kjøpt på gårdsbutikken Hønemors Fryd. Årets første nyttårsforsett er fullført!

Genseren er nesten like knallrød som den ser ut på bildet, likevel har jeg flytta inn i den genseren, fordi den er utrolig god og varm. Eneste minuset er at det blir litt kaldt i nakken, så det må nok strikkes en hals til. Enten en løs en eller en fast, jeg har nemlig to nøster Lett-Lopi igjen.

Rød genser

Og så var det oppfordringen til deg da: Hva har du strikket i rødt? Vis det fram, og skriver du en kommentar om at du har laget et rødt blogginnlegg, så kommer jeg og titter. Knappen må du gjerne bruke hvis du har lyst. Hvis du heller vil vise bilder på Flickr, kan du melde deg inn i denne gruppa.

My creation

21 kommentarer:

 1. Flotte arbeider, og den røde raglangenseren var lekker.

  SvarSlett
 2. Falt for den røde ragland genseren. Den ser knallgod ut :-)

  SvarSlett
 3. Den røde genseren med mønster var helskjønn. Virkelig flott mønster, så den hadde jeg brukt mye hvis den hadde vært min og den fortsatt passet. Har aldri sett det mønsteret før.

  SvarSlett
 4. Det var da et fantastisk stykke arbeid, den mønstrede genseren. Tenker den ville blitt knall med en "høyhalset" hvit skjorte inni (a la bunadskjorte) og sølje, til et langt, smalt, svart skjørt eller dongeribukser. Er du SIKKER på at den ikke er brukelig?

  Den røde raglangenseren din ser også superdeilig ut. Jeg har lyst til å strikke meg noe lignende, men er HELT avhengig av mønster. Det var stilig å bruke et annet garn til vrangbordene, det ga plagget liv.

  Jeg har også blogget rødt i dag, dog ikke hjemmestrikket...

  Ønsker deg ei super helg!

  Pludrehanneklem

  SvarSlett
 5. Fine gensere! Morsom utfordring! Jeg får se om jeg har noe i rødt, eller om jeg kanskje må strikke noe i rødt.

  SvarSlett
 6. Så koselig med en slik oppmuntrende farge nå som det nærmer seg helg! Jaggu meg skal jeg ikke se om jeg klarer å legge inn en rød oppdatering i løpet av kvelden selv også, greit å få ett lite spark bak om hva en skal blogge om innimellom:) Ønsker deg en flott og kreativ helg!

  SvarSlett
 7. Flotte gensere!!!
  Jeg tok en enkel verson denne mnd, men rødt ble det;)

  SvarSlett
 8. Gratulerer med ny genser, Judith! Veldig fint med helt ensfargede plagg også. Du må ha hatt mye arbeid med mønstergenseren også - dumt at den er for stor. Får vel til å lete litt rundt i bildene mine igjen. Her tror jeg ikke jeg finne allverden - rødt er definitivt ikke yndlingsfargen. Pleier å bli sint av den.

  SvarSlett
 9. Nydelig gensere :D Jeg skal hive meg på selv om jeg har lite strikk i rødt desverre, men en ting har jeg hehe :P

  SvarSlett
 10. For en flott mønsterstrikket genser! Men det var noe med gensermoten på 80-tallet... Nydelig mønster i hvert fall. (nå er bloggen min også rød)

  SvarSlett
 11. Fine gensere du har laget, likte godt den mønsterstrikkede!

  Hadde vært moro å se din utgave av spirallue inspirert av min heklede ;) Ha en god søndag!

  SvarSlett
 12. To fine røde gensere! Den mønstrete var veldig fin og litt uvanlig her i Norge. Synd at selv tradisjonelle gensere blir såpass preget av tidens mote at de blir vanskelige å bruke. Raglangenseren ser herlig og varm ut! Ha en fin søndag! :)

  SvarSlett
 13. Imponerende! Så flotte gensere du har laget.Ja, vi skulle være flinkere til å bruke farger. Det blir jo så flott. Ha en fin kveld

  SvarSlett
 14. Så mye fint i rødt! Jeg ble med på fargeleken og blogget mine røde strikkerier også.
  Ha en fin uke!

  SvarSlett
 15. Takk for inspirasjonen. Jeg har blogget et rødt innlegg :-)) Det er absolutt min farge så d var bra fargevalg

  SvarSlett
 16. Nydelig genser. Herlig mønster. Så artig med dette "Strikk i farger". Jeg tror jeg vil være med på denne. Må bare gå gjennom arkivet først :)

  SvarSlett
 17. Heisann!Nå er det ei stund siden eg var på besøk her. Du lage sååå møye fint. Den røde raglangenseren såg knall goe ut.Det hekla sjalet lengre nede var rå kult. Masse,masse fint hos deg.

  SvarSlett
 18. Guri malla, den Delsbotrøya er fantastisk! Synd at den ikke passer. Synes virkelig du skal lage deg en ny, i Finull!!!
  Raglangenseren din ser også super ut, en helt annen klasse da, men nydelig fin og praktisk!

  SvarSlett
 19. Den är fantastisk. Så mycket färg.

  SvarSlett
 20. Likte den nederste genseren spesielt godt.
  Nå har det omsider kommet ett rødt innleg fra meg også :)

  SvarSlett

Tusen takk for at du legger igjen en kommentar, det er alltid hyggelig:-)

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin