onsdag 27. januar 2010

Lue fra toppen og ned

Lue i flerfarget garn

Jeg skal snart vise fram ei Fanatrøye her på bloggen, men jeg sniker meg til litt småstrikk innimellom, så den er ikke blitt helt ferdig ennå. Her er ei helt enkel lue i flerfarga garn. Det kjekke med flerfarga garn er at det blir striper helt uten trådskift - tråder er kjedelig å feste.

Lua er strikket fra toppen og ned:
Jeg startet med 10 masker
1. omg: strikkes rett
2. omg: strikk to masker i hver maske, tilsammen 20 masker på pinnene
3. omg: strikkes rett
4. omg: strikk ei maske rett, strikk to masker i neste maske, tilsammen 30 masker på pinnene
5. omg: strikkes rett
6. omg: strikk to masker rett, strikk to masker i neste maske, tilsammen 40 masker på pinnene
Fortsett med å legge ut til du har passe mengde masker. Fordelen med å strikke fra toppen og ned, er at du kan tilpasse masketallet underveis. Det er også lettere å strikke lua passe lang. Lua mi er testet på hodet til mannen, jeg avsluttet med en kort vrangbord og felte av ved passe lengde.

Har lyst til å skryte litt av garnet On-line, jeg brukte det til ny fot i gamle sokker i sommer, og de sokkene har jeg gått med hele vinteren, varme er de og helt uten antydning til hull. Godt sokkegarn altså. Jeg har et par nøster til i litt sprekere farger, så flere sokker skal bli, sånn etterhvert. Viser fram sokkene igjen også, stripene ble helt annerledes enn på lua.
Mer om flerfarga garn her.

Sokker med ny fot

Tillegg 7. april: Jeg holder på å strikke flere luer etter denne metoden. Tips: To eller tre runder mellom økningene gir ei spissere lue. Her er en nyere versjon.

8 kommentarer:

 1. Flott lue, og smart det med sokkene. Jeg tenker litt sånn at bråtet, det tar det så kort tid å strikke allikevel, men jeg ser jo at det er lurt å bare strikke foten.

  Ha en flott dag!

  SvarSlett
 2. Så friske og fine farger! Lurt å strikke fra toppen. Tror aldri jeg har møtt noen strikkere som liker å feste tråder. Det er planen å komme og høre på deg i kveld.

  SvarSlett
 3. Hua vart fin :-) Tusen takk for oppskrift, den skal testast ut!

  SvarSlett
 4. On-line garnet er kjempegodt! Og folk syns det er så artig med flerfarga strikk. Je har strikka sokker i det garnet sjøl, bilder finnes på bloggen min :)

  SvarSlett
 5. Vad mycket snyggt du stickar.
  Kram Birgitta

  SvarSlett
 6. Tøff lue, den var smart! Jeg har aldri strikket lue "andre" veien, men det tror jeg jeg må prøve nå...Takk for oppskrift! God helg!

  SvarSlett
 7. Så lurt å strikke luen fra toppen og ned, det skal jeg også prøve en gang, takk for oppskrift :)

  SvarSlett
 8. Så smart dette var, det må jeg jammen prøve meg på. Takk for at du deler oppskriften.

  Kan jeg stille et bloggsprøsmål? Du har så flotte bilder på siden som linker til etikettene som f.eks. om selbuvottene. Hvordan får du det til?
  Blir veldig takknemlig for svar.

  På forhånd takk
  mvh Solfrid

  SvarSlett

Tusen takk for at du legger igjen en kommentar, det er alltid hyggelig:-)

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin