lørdag 2. april 2011

Perfekt bølgemønster

Topp med bølgemønster

Første forsøk på bølgemønster gikk ikke helt bra, men øvelse gjør mester, og på andre forsøk ble det en helt perfekt topp med bølger (har oversett en ørliten feil bare).

Bølgene ble helt symmetriske, for etter å ha studert feilene jeg hadde gjort første gangen, skjønte jeg at midt i bølgefeltet skal det være ei midtmaske. Den var ikke tegnet inn i diagrammet, så for en som ikke har strikket bølger før, og heller ikke er så god til å strikke etter diagram, var ikke den midtmasken noe som sa seg selv.

Topp med bølgemønster

Mønsteret jeg har strikket er fra Sandnes sitt hefte 0808. Jeg har strikket i Lanett på pinner nummer 3, det har tettere strikkefasthet enn i oppskriften, så jeg måtte regne litt, og endte opp med å bruke masketall til størrelse to år, og lengdene til et år. Det er veldig mye flott i det heftet, så det anbefales.

Topp med bølgemønster

Framme og bak er lik, så splitten kan være foran eller bak alt ettersom. Knappen kommer fra Monstermønster sin knappesamling, og passet helt perfekt. Tips til mønsteret fant jeg forresten også på Merete sin blogg, hun strikker masse flotte barneklær, så bloggen hennes var et naturlig valg for å finne gode tips og ideer til små barselgaver.

Topp med bølgemønster

18 kommentarer:

 1. Men så fin den blev, den kan du vara nöjd med.

  SvarSlett
 2. Det ble en nydelig liten topp:)

  SvarSlett
 3. En aldeles nydelig vest... :O)

  SvarSlett
 4. Takker for hyggelig omtale!

  Skjønn topp i Lanett , super gave med sånn som kan maskinvaskes. Har skjønt at jeg er en av få som håndvasker strikkeplaggene til ungene.

  SvarSlett
 5. Disse er bare så knallfine :) Har strikket to av dem selv :)

  SvarSlett
 6. Nydelig, nydelig, nydelig. Digger fargen. Har helt dilla på petrol for tiden. Åhhh fikk skikkelig lyst til å strikke en slik selv jeg :D

  SvarSlett
 7. Å, så fin den ble!! Finner ikke hefte 0808 på Sandnes sin hjemmeside. Er det et litt eldre hefte??

  SvarSlett
 8. Du har helt rett, tulipa, det ligger ikke på nettsiden deres. Heftet er fra 2008, men er fortsatt i handelen, jeg kjøpte det for tre uker siden.

  SvarSlett
 9. Det var lurt å rekke opp! Den ble veldig fin!!

  SvarSlett
 10. Kjempeflott topp og fin farge til en liten jente! :)

  SvarSlett
 11. Åååå så fin kjole i flott farge !

  SvarSlett
 12. nydelig ble den ..... må nok prøve meg på en slik en jeg og - etterhvert ..... hoper seg opp med strikkelyst-prosjekter for tiden
  Ha en fin ny uke ...

  SvarSlett
 13. Stilig! Takker for tipset, har bommet på det der selv en gang;)

  SvarSlett
 14. For en vakker kjole:) Du er veldig flink, selv driver jeg å strikker på en genser akkurat nå:)Håper det er greit jeg legger meg til som følger på bloggen din;)

  SvarSlett
 15. Nydelig liten topp! Herlig farge også! Deilig med noe som ikke er råååsaaaaa;)

  SvarSlett

Tusen takk for at du legger igjen en kommentar, det er alltid hyggelig:-)

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin