fredag 30. november 2012

Julegavetips: luer

Lua Brambles Beret
Luer er perfekt småstrikk på så mange måter. Kjekke prosjekter å prøve ut nye teknikker og garntyper på. Lua Brambles Beret er strikka i Loden, et italiensk garn med ull, rayon og alpakka. Det var ganske vrient å få tak i her sør, jeg måtte helt til Oslo, dyrt var det også. Men det var godt å strikke med, og etter å ha bodd i lua en måneds tid, syns jeg faktisk garnet er verd prisen også.

Jeg var spent på om mønsteret i lua ville forsvinne i det melerte garnet, men det gikk bra syns jeg. Garnet er tykkere enn det foreslåtte garnet i oppskriften, derfor justerte jeg ned antall mønsterrapporter. Jeg la opp 96 masker og la ut til 133 etter vrangborden, dvs en rapport mindre.

Brambles Beret

Lua under er strikket etter en oppskrift Drops ga ut i høst, den har fått navnet Bergenslua. Jeg fikk restegarn fra kusina mi si jakke, og tenkte det var naturlig å strikke ei lue som passa til jakka. Garnet er Sandnes Alpakka. Det røyter litt, men er greit å strikke med, selv om jeg foretrekker ullgarn som har mer spenst.

Mønsterlue fra Drops


Her er et julegavetips fra meg, for selv om du ikke er en øvet strikket, rekker du å strikke ei lue eller to før jul. Jeg har strikket ribbestrikka luer til små venner av familien med stor suksess tidligere, så de kan jeg godt anbefale. Her finner du en oppskrift. Under fanen mine luer finner du flere forslag.

1 kommentar:

Tusen takk for at du legger igjen en kommentar, det er alltid hyggelig:-)

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin