tirsdag 4. desember 2012

Sokker - eller skomakerens barn...

Hull!!

Au da, jeg må visst strikke sokker til minsten, for dette er ikke bra! Sokker er dessverre ikke det morsomste jeg strikker, jeg vet ikke hvorfor. Sokker strikker jeg mest av nødvendighet, og fordi kjøpesokker dessverre får hull fortere enn hjemmestrikka ullsokker. Jeg har noen par på pinnene, og det har jeg hatt ei stund.

Sokker må man ha

Et sokkepar er fullført i høst. De er strikka i mohairgarn på pinner nummer 2,5. Mønsteret er Fluted Banister. Kjedelig mønster, sokkene tok en evighet å få ferdig, men fargen er kul.

Sokker i mohair

Her er et tips til andre som syns sokkestrikking er kjedelig. Har du hull på sokkene og det ikke er mulig å stoppe dem mer, så beholder du vrangborden, men strikker ny fot. Mye strikking spart!

 Sokker med hull må repareres

10 kommentarer:

 1. Haha, de var godt brukt, de øverste der! Tipset med å bruke vrangborden om igjen, er jo virkelig lurt.
  Mohairsokkene ser utrolig deilige ut! Friskt med noe gult i garderoben på denne tiden av året.
  Ha en fin onsdag!

  SvarSlett
 2. Velbrukte sokker ja :) Ikke det morsomste å strikke - men hjemmestrikkete sokker er det deiligste å ha på. Digger de gule!

  SvarSlett
 3. Å bruke vrangborden om igjen har jeg aldri tenkt på før. Lurt!
  Men sokker er kjedelige greier. Kan ikke hjelpe for det, men jeg får problemer med motivasjonen bare jeg skal strikke to av det samme.

  SvarSlett
 4. Slik gjer eg og med utslitne sokkar. Og heimestrikka sokkar er jo best.

  SvarSlett
 5. DET var et kjempetips! Jeg strikker så og si aldri sokker, mest fordi jeg synes det er kjedelig å legge så mye jobb i noe som stort sett er nedi en støvel - votter er morsommere - men også fordi jeg er så glad i Ulvang-sokker. Men det er mange fine sokker å strikke, så jeg kjenner på fristelsen rett som det er. De gule var kule:-) Hjertelig hilsen Hanne.

  SvarSlett
 6. Veldig lurt å beholde vrangborden og bare strikke ny fot! Og varme sokker trenger man såvisst nå om dagen!

  SvarSlett
 7. Jeg er ganske glad i å strikke sokker, men av en eller annen grunn er det få av dem i huset likevel. De forsvinner veldig fort som gaver. Sønnen foretrekker dessuten kjøpesokker, men minstemor trenger nye lester. En gang...

  SvarSlett
 8. Eg elsker dei gule sokkane dine!!! Åååå!
  Eg liker heller ikkje så godt å strikke sokker, men det er godt å ha!

  SvarSlett
 9. For en lur ide!!
  Eg har desverre ikke lært meg å strikke labber enda, men henviser meg til min kjære mamme når eg trenger gode og varme labber om vinteren. Skal spre videre tipset ditt, for det var lurt!
  God helg til deg :)

  SvarSlett
 10. Hi hi, hærlig når ting brukes i alle fall. Veldig lurt å bruke omigjen skaftet, da går det jo ganske raskt å stikke også. Jeg har også noen par med hull... kanskje jeg skulle tenke retro også.

  SvarSlett

Tusen takk for at du legger igjen en kommentar, det er alltid hyggelig:-)

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin