torsdag 30. juli 2009

Fountain hat og endring av mønster

Fountain hat

Dette er en Fountain hat med mine endringer, (mønsteret er gratis, men man må opprette en konto hos Knitting Daily for å kunne laste det ned.) Mønsteret var et av valgene på Hobbybodens lue-samstrikking, der vi hver måned kan velge mellom et par lueoppskrifter. Hullmønster er ikke min greie, nettopp derfor er det spennende å være med på slike opplegg. Jeg får prøvd ut noen nye mønster og teknikker på denne måten, og jeg blir guidet gjennom vrimmelen av spennende gratismønster på nettet.

Hullmønster strikker jeg sjelden, og jeg bommet helt da jeg skulle telle masker, slik at snøfnuggmønsteret ble for tett. Jeg gjentok snøfnuggrapporten, andre gangen ble den riktig. Gøy å prøve noe nytt, og ikke minst gøy å lære noe nytt, det var derfor jeg valgte å gjenta rapporten to ganger.

Fountain hat

Jeg følger sjelden mønster, og jeg følger dem enda sjeldnere slavisk. Jeg har endret på fellingen også, fordi jeg syntes den opprinnelige lua hadde litt klumpete felling. Garnet jeg har brukt er 2-tråds Sjølingstadgarn, pinner nummer 3,5. Jeg har brukt masketall etter mønsteret, og strikket den første mønsterrapporten etter diagrammet.

Fountain hat

Disse strikker jeg på nå. Det er votter fra Limingen fra boka Håndplagg. Vottene hadde jeg gitt opp, de ble altfor små og mønsteret ga en elendig passform. Da jeg plukket dem fram igjen, skjønte jeg her måtte det endringer til. For at vottene skal fungere på hånden må de ha kile til tommelen. Jeg er nesten ferdig med den første votten med kile, og det ble noe helt annet. Votten på bildet skal rekkes opp til borden, og strikkes på nytt.

Flettevotter

10 kommentarer:

 1. Så flink du er!For en produksjon i sommervarmen...Lekre plagg du har lagd!
  Ha en flott dag videre.

  SvarSlett
 2. For ei skjønn lue til ei skjønn jente!! Og flotte pulsvarmere,ha ei god helg:)

  SvarSlett
 3. Knall fine lua du har strikka. Vottane va og fine. Nydeligt mønster.

  SvarSlett
 4. Strikkepinnene dine får jobbet i sommer ser jeg ;-) Artig lue, og vottemønsteret var nydelig!

  SvarSlett
 5. Lua ble kjmepe fin. Vottene ser ut til å bli fine med god passform:-)

  SvarSlett
 6. Gleder meg til å se hvordan dette blir!=D

  SvarSlett
 7. Det var en skikkelig fin lue. Vottene var nydelige, passer bra for en votte-strikke-entusiast som meg :D Ønsker deg ei riktig god helg :)

  SvarSlett
 8. så flink du er...ramlet inn her tilfeldig, å er imponert over så mye fint du har laget..kommer innom her igjen.,.go sømdag

  SvarSlett
 9. Så lekker lua ble - stilig med hvite plagg, selv om de blir fort skitne. Selv er jeg nok glad i å ha et mønster å forholde meg til, men det skjer ofte at jeg ikke er helt fornøyd med det og lager min egen vri. En ny motivasjonskonkurranse kan jeg godt hive meg på - er forresten såvidt igang med et par ting - det hjelper jo litt. Treffes vel om ikke så lenge???

  SvarSlett
 10. Luen ble fin den, og det er lov å improvisere og forbedre mønsteret litt. Nydelige votter du strikker!

  SvarSlett

Tusen takk for at du legger igjen en kommentar, det er alltid hyggelig:-)

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin