tirsdag 25. mai 2010

På lykke og fromme - del 2

Tunika i håndspunnet silke

Det strikkes med håndspunnet silke, og planene endres underveis. Det som skulle bli en topp, ender opp som en litt for kort tunika, om jeg ikke finner på noe lurt. Jeg legger ut ei maske i hver side hver femte omgang, da har jeg regnet ut at den skulle bli passe vid nede, men så strekker ikke garnet til.

Jeg har to ideer, den ene er å sy fast et stoff under, slik at den blir lang nok, den andre ideen er å strikke en hullmønstrete kant nede i tynnere hvitt silkegarn. Jeg kan kanskje bruke en kant fra et av disse flotte sjalene? Tar gjerne imot gode tips.

Fargen ble mer riktig i morgensol enn i kveldsskygge, den er nemlig mer lavendel enn blå.

11 kommentarer:

 1. Tror jeg ikke ville sydd på en kant,men heller strikket en. Tror nemlig den vil bli nydelig med en hvit kant med hullmønster av noe slag,ja.:)

  Nydelig farge på garnet!!

  Ønsker deg en herlig og kreativ uke.:)

  SvarSlett
 2. Tove Garmannslundtirsdag, mai 25, 2010

  Tror også det blir fint med en hvitt hullmønster nederst evt.en smal hvit kant i halsen og ermhullet .Gleder meg til ferdig resultat.
  Tove

  SvarSlett
 3. Enig med Tove her..strikke på en hullmønsterkant nede, men da bør det være noe hvitt i halsen også..så det blir litt sammenheng på det hele.
  Flott farge var det på den.

  SvarSlett
 4. Jeg aner ikke, men gleder meg til å se hva du får til

  SvarSlett
 5. Ser lekkert ut! Hvis du syns den blir for kort, kan du jo ha en lang t-skjorte el singlet under i samme el matchende farge. Har sett noen fine i butikkene i år med bred blonde nederst. Gleder meg til å se den ferdig. Syns du er modig som strikker i vei uten mønster - og får det til!

  SvarSlett
 6. Så spennende dette blir. Fargen var helt etter min smak. Er enig med de andre i at en strikket blonde høres best ut. Følger spent med.

  SvarSlett
 7. God ide med å sy noe under. Du kan også gjøre et mellomlegg. :))

  SvarSlett
 8. Enig med at det nok blir finest hvis du hekler eller strikker en kant. En lillafarge litt mørkere eller litt lysere tror jeg kunne blitt veldig fint! Lykke til videre! :)

  SvarSlett
 9. Det ser lekkert ut og silke høres utrolig deilig ut. Jeg har sett plagg på Ravelry som er strikket/heklet øverst og sydd på skjørt nederst. Kommer jo litt an på hvilken effekt man vil ha.

  SvarSlett
 10. Litt vanskeleg å gi råd når ein ikkje har sett den på. Kor langt/kort ned går den eigentleg. Må du leggja til noko meir. Eg er for å ha ein singlet eller skjorte under.

  SvarSlett
 11. Åhh, den blir nydelig..., så synd at det blir litt for lite garn. Ser at du har fått mange flotte forslag til løsning!

  Klem

  SvarSlett

Tusen takk for at du legger igjen en kommentar, det er alltid hyggelig:-)

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin