søndag 16. mai 2010

Vinterens ulltøy ryddes bort

Vinterens ulltøy ryddes bort

6-åringens ulltøy har fått en vask før det legges bort for sommeren. Ullbuksa i Daletta har vært mye brukt i vinter, men er like fin. Den holder et par sesonger til. Vottene i lammullgarn har også vært gode å ha, særlig høst og vår. Litt tovet er de blitt, men ikke så mye som jeg hadde trodd. Sokkene i Sisu er blitt for små, men er helt uten slitasje og skal få nye hjem neste vinter hos en liten fetter og ei lita kusine. Mine unger har ikke likt tykke sokker så godt, så Sisu kan anbefales.

Så var det luene da, de er i forskjellige garnkvaliteter, mest alpakka. Fiskelua i Schachenmayr Mohairgarn har han likt godt, den skal få en ny sesong. Lua med påstrikka øreklaffer er nok litt liten neste høst, men den har han også likt. Lua jeg har likt best er den ribbestrikka i gulgrønt lammullgarn.

Huskelapp: Innen neste høst må det fylles på med to-tre par litt større sokker og et-to par votter. Genserne, luene og ullbuksa kan brukes neste sesong også.

Jeg ble veldig glad for alle gode tips jeg fikk i forrige blogginnlegg! Dressen fra i vinter var jeg ikke fornøyd med, det jeg derimot er veldig fornøyd med, er at Stormberg svarte meg i forrige innlegg, og vil gi 6-åringen en ny dress! Det kaller jeg sørvis.

13 kommentarer:

 1. Ja, nå virker det som at vi kan pakke bort ullklærne for denne gang. Skal tømme skuffene og sjekke ull-beholdningen her etter 17.mai.
  I dag har vi hatt nesten 20 grader her, men ikke noe sol.
  Jeg vet at det trengs noen ullbukser her også til neste sesong.
  Ha en flott 17.mai!

  SvarSlett
 2. huh dette var flott å se,endelig kan de pakkes bort,masse fint du har laget,må sette i gang en bhg klær produksjon en dag jeg å,og sisu er det beste,yndlingsgarnet mitt selv om det er superwash og 20%nylon:)

  SvarSlett
 3. Så mye fint og deilig ulltøy :D

  SvarSlett
 4. Jeg VIL pakke det bort, men tør ikke ennå. Vil ha en uke uten at vi trenger ulltøyet før jeg tar det ned i kjelleren for sommeren.

  Og jeg ser jeg har yngre barn enn deg; EN ullbukse holder ikke her i gården :) Minst to-tre siden kjekkasen elsker å finne sølepytter og bade i dem.

  SvarSlett
 5. jeg synes også stormberg var utrolig flotte.. greit å skrive en huske lapp med en gang.. det har ikke jeg gjort. men brude vel kanskje har gjort det.. er jo en del votter og luer som er for små.. "neste år"....
  ha en flott 17 mai

  SvarSlett
 6. Endelig kan vintertøyet pakkes bort! Det tror jeg vi skal gjøre i dag også! Ikke ullsokkene da, de trenger jeg på kjølige kvelder og i støvlene mine. Så bra at dere får ny dress! Bra service må jeg si! :)

  SvarSlett
 7. Ja, her er også ullkleda omtrent ryddda vekk og vemodig må eg sjå at noko vil vera for smått til neste år. Flott at Stormberg kom på banen. Ei veninne av meg hadde kjøpt Reimadress og har opplevd det same. Den dårlegaste dressen dei har hatt, men det kan jo vera ein produksjonsfeil på nett eit parti dressar.

  SvarSlett
 8. WOW, så mykje flott!! Gratulera med dagen! Håpar du har hatt ei fin 17.mai feiring.

  SvarSlett
 9. Ååå for noen fine og nyttige plagg du har strikket !

  SvarSlett
 10. Var inne på tanken å rydde bort ullklærne i helga siden vi hadde så varmt og fint vær. Men nå er det surt og kaldt med regnvær igjen, så jeg tror jeg venter i allefall en uke til ;)

  SvarSlett
 11. Tadaaaa! Ekstrapremie vanker i hundretusenjubileumet. Send en mail til meretemonster@gmail.com om adresse, så kommer det pakke i posten.

  SvarSlett
 12. Hei, godt å få ryddet bort noe av vinteren og fram med sommeren. Mye fint du har laget og så godt når slikt håndverk er både funksjonelt og fint.

  Bra av Stormberg :-) angående forrige innlegg.

  Masse hilsen Turid

  SvarSlett
 13. Mye fint strikketøy!
  Nå må det være trygt å pakke bort ulla ja, NÅ vil vi ha sommer!

  Fint at det løste seg med dressen, man forventer jo at de varer vinteren ut om ikke annet, men det er utrolig forskjell på kvaliteten, og dyrt er ikke alltid best...

  SvarSlett

Tusen takk for at du legger igjen en kommentar, det er alltid hyggelig:-)

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin