mandag 4. januar 2010

Varmt rundt halsen

Varmer i halsen - eller bare til pynt?

Å fryse rundt halsen eller nedover nakken er ikke godt, derfor må man ha noe som varmer akkurat der. Her er noen halser jeg har strikket, både til pynt og for å holde meg varm.
Denne grønne halsen heklet jeg i vår, den er i Tynn alpakka fra DSA. Den lilla halsen er i  Drops angora tweed, myk og varm, men litt for vid når det er som kaldest. Den blå er strikket i mohair og med pyntestriper i alpakka.

De blir brukt innimellom alle sammen, men når det er som kaldest slik som nå, er det bare den gode gamle strikkehalsen i ordentlig ull og etter gammel modell som duger.

God gammeldags strikkehals

Den ble strikket i restegarn for sikkert 20 år siden, og er vel ikke akkurat pen. Moren min hjalp meg med fasongen, den er strikket slik halser skulle se ut da vi var små: ribbestrikket med runding foran, og den skulle ligge ganske stramt inntil halsen. Og den skulle være i ordentlig ull, har jeg nevnt det?

Arne og Carlos laget en fin løs hals for Husfliden for noen år siden, den duger sikkert den også, siden den er strikket Finull. Du finner kolleksjonen deres her.

9 kommentarer:

 1. Her var det mange fine halser. De er gode å ha nå i kulda.

  SvarSlett
 2. Så fine halser. De er nok gode nå i kulda.

  SvarSlett
 3. Hals er uunnværlig spør du meg. Har strikket meg en slik god gammeldags en jeg også, men har vært på jakt etter en litt mer fancy en. Det skal sies at den gode gamle er fantastisk da :D kjempe god og varm :D

  SvarSlett
 4. Den grønne var kjempefin! Men så er jeg jo glad i grønt, da!

  SvarSlett
 5. Fine halser, ganske forskjellige! Har også tenkt å hekle en til - har allerede laget en med lukning og knapp foran, men kunne tenkt meg en som sitter tettere rundt halsen. Det er som du sier - det er den tettsittende som fungerer best i kulda :)

  SvarSlett
 6. Ååå for noen fine halser ! Likte den gode gamle veldig godt. Hadde trengt den i denne kulden.

  SvarSlett
 7. ahh, det herlige norske konseptet hals. Genialt, godt og varmt og mye mer praktisk en skjerf som baller og bøyer og ekler seg til :)

  De nye halsene dine var virkelig fine, men jeg ville nå gjerne hatt en slik som den siste, som går lett nedover :)

  SvarSlett
 8. Ja slike halser er godt å ha og disse var jo nydelige alle sammen. Vi trenger slike i denne kulden!

  SvarSlett

Tusen takk for at du legger igjen en kommentar, det er alltid hyggelig:-)

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin